luni, 13 iunie 2011

Mic meşteşugar la Sibiu


Alexandra Ciocoiu de la Grădiniţa nr. 1 din Vorona ne va reprezenta la Concursul Naţional “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”de la Sibiu. Ea a fost selectată în urma desfăşurării fazei judeţene a competiţiei, evenimentul fiind organizat de IŞJ Botoşani, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Casa de Cultură a Sindicatelor “Nicolae Iorga”. Mica Alexandra e specialistă în confecţionarea de căiuţi. (www.botosaninews.ro)

duminică, 12 iunie 2011

Concursul ,,DO-RE-MI” a ajuns la ediţia a VIII-a

Competiţia interjudeţeană de interpretare artistică pentru preşcolari este organizată, de opt ani de zile, de Grădiniţa Nr. 9 ,,Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi. Manifestarea are drept scop descoperirea, punerea în valoare, promovarea preşcolarilor talentaţi, cu aptitudini artistice deosebite. De-a lungul celor două zile de concurs, pe scenă au evoluat solişti şi grupuri de muzică uşoară, populară, muzică pentru copii, etno,  precum şi formaţii de dansuri populare, dans modern, dans ţigănesc, dans tematic, gimnastică ritmică etc. Trofeul Concursului ,,DO-RE-MI” a revenit Aminei Damian, preşcolar în grupa ,,Florile”  de la Grădiniţa Nr. 9 , membră a grupului ,,Voces” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi. 
 Invitaţi în spectacolul de gală au fost membri ai Orchestrei ,,Mugurelul”, care au acompaniat grupul vocal de muzică populară şi dansurile populare de la Grădiniţa Nr. 9 Dorohoi. (www.dorohoinews.ro)

Micii păpuşari de la Grădiniţa "Şotron" expun la Biblioteca judeţeană, Secţia pentru copii

miercuri, 8 iunie 2011

Întrecere în inteligenţă pentru preşcolari

Recent, la Grădiniţa 6 "Prichindel" din municipiu a avut loc un concurs de GO pentru copiii preşcolari. Întrecerea s-a desfăşurat la primul nivel de iniţiere în tainele jocului de GO (n.r. din cele aproximativ 40 de nivele de joc), cel pentru începători. "Acest eveniment este unul inedit, reuşit şi important nu numai în Botoşani, ci şi în ţară pentru că a fost prima grădiniţă unde s-a organizat o întrecere în inteligenţă a copiilor care încă nu merg la şcoală, de când GO-ul a fost introdus în România", a declarat Neculai Pitrop, preşedintele CS GO Botoşani. Acesta a spus că un rol important în deschiderea către acest joc a aparţinut directoarei Maria Achirei de la Grădiniţa 6, care a introdus, tot pentru prima dată în ţara noastră, opţionalul de GO.
Această iniţiativă a fost urmată şi de conducerea Grădiniţei 10.
"Surpriza imensă a fost că aceşti copii au fost entuziasmaţi de acest joc şi au venit cu plăcere la orele de GO, pe care timp de un an le-am predat la grădiniţele mai sus menţionate. La concurs au fost prezenţi 44 de copii şi cu toţii au avut doar de câştigat. Premiile au constat în diplome, cărţi, jocuri, CD-uri educative, trofee şi dulciuri", a adăugat Neculai Pitrop. (www.monitorulbt.ro)

duminică, 5 iunie 2011

Festivalul judeţean de muzică pentru copii "Tinere sperante" şi-a desemnat laureaţii

Duminica, 5 iunie 2011, la Muzeul Judetean Botosani a avut loc a XXIII-a editie a "Intalnirii de astazi", manifestare organizata de Asociatia culturala Vis de Artist in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani si Directia pentru Sanatate Publica Botosani. Manifestarea a avut drept componente dizertaţii despre Anul voluntariatului, acordarea de diplome „Vis de artist” şi a cuprins Gala Laureatilor - a Festivalului judetean de muzica pentru copii si tineret "Tinere sperante", aflat in acest an la a XIX-a editie si organizat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani, Societatea Cultural-Artistica ARLECHIN, Asociatia culturala Vis de Artist si Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani. Au fost acordate urmatoarele premii, la preşcolari: 
SECTIUNEA DEBUTANTI:
OLARIU AIDA                                                               Pr. II muzica usoara
IGNAT DARIA                                                                Pr.III muzica usoara
URSACIUC SIMINA                                                        Pr. III etno
LIPCIUC MAIA                                                               Mentiune muzica usoara
AMIHALACHIOAEI BIANCA                                      Pr. Special muzica usoara
SECTIUNEA AVANSATI:
CIUBOTARIU EVELINA                                                  Pr. II muzica usoara

joi, 2 iunie 2011

Laureaţii celei de-a X-a ediţii a Festivalului – concurs „Micul Prinţ” Botoşani

 TITLUL DE „MICUL PRINŢ” 2011
BABII ANGEL, Grădiniţa nr. 24, Botoşani
TITLUL DE „MICA PRINŢESĂ” 2011
ANIŢOIU ROBERTA ANDRADA, Grădiniţa nr. 9, Botoşani
LOCUL I
CONOVICI SEBASTIAN, Grădiniţa nr. 7, de la Şc. Nr. 1 „Sf. Nicolae” Botoşani
BÎRSAN DARIA ELENA, Grădiniţa nr. 25, Botoşani
LOCUL II
ŞEREMET ELISABETA, Grădiniţa nr. 19, Botoşani
DAMIAN AMINA GIORGIANA, Grădiniţa nr. 9 „Ştefan cel Mare” Dorohoi
LOCUL III
IGNAT DARIA, Grădiniţa nr. 21 „Şotron”, Botoşani
ALUNCĂRIŢEI MIRUNA, Grădiniţa nr. 15 Botoşani
MENŢIUNI
VRANCIU ANDRA MARIA, Grădiniţa nr. 22 Botoşani; CIUBOTARIU EVELINA CEZARA, Grădiniţa nr. 21 „Şotron” Botoşani; SÎRGHI-SECRIERU COSMINA, Grădiniţa nr. 14 Botoşani; LIPCIUC MAIA ILINCA, Grădiniţa nr. 21 „Şotron” Botoşani
PREMIUL SPECIAL AL TEATRULUI PENTRU COPII ŞI TINERET
„VASILACHE” BOTOŞANI
ANDRONIC SARA, Grădiniţa nr.14 Botoşani
8. DIPLOME SPECIALE ALE JURIULUI
TURCITU DIANA, Grădiniţa nr. 7 de la Şc. Nr. 1 „Sf. Nicolae” Botoşani; BLENTEŞI EMA MIHAELA, Grădiniţa nr. 3, Dorohoi. Eveniment organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani, în parteneriat cu IŞJ Botoşani. Imagini de la Gala Laureatilor pe linkul de mai jos: 
http://www.ccsbotosani.ro/gala-laureatilor-micul-print-2011/

miercuri, 1 iunie 2011

Preşcolari din Botoşani, bucurându-se de 1 iunie





Ziua copilului, celebrată la Grădiniţa nr. 24 Botoşani

De 1 iunie, micuţii Grădiniţei nr. 24 din Botoşani au imaginat un noian de activităţi pentru a celebra “Ziua copilului”. Grupa mică a spart baloane, iar “mijlocii” s-au jucat, împreună cu părinţii, bunicii şi fraţii “De-a copilăria”. Concursul de biciclete cu titulatura “Cel mai iscusit biciclist” i-a avut drept protagonişti pe copiii din grupele pregătitoare, în timp ce parada “costumelor Eco” creată de copiii din grupele mari a parcurs traseul până la  APM Botoşani, unde a fost vernisată expoziţia “Pădurea, izvor de oxigen”. “Asociaţia părinţilor “Voinicelul” a asigurat băuturile răcoritoare, dulciuri şi surprize. Tot de 1 iunie, fiecare copil a primit câte o diplomă pentru domeniul în care a obţinut rezultate deosebite în actualul an şcolar”, detaliază directorul Grădiniţei nr. 24, profesor Paraschiva Ungureanu.