duminică, 27 noiembrie 2011

Preşcolari din comuna Vîrfu Câmpului, în Săptămâna Educaţiei Globale


joi, 17 noiembrie 2011

Prescolari, implicati intr-o actiune caritabila

Copiii de la grupa mare pregatitoare "Lizuca", de la Gradinita nr. 9 Botosani, alaturi de educatorii Olga Penciuc si Duta Damian, au marcat Saptamana educatiei globale cu tema "Atitudine fata de lumea din jur" ,printr-o actiune caritabila deosebita, in cadrul careia pachete cu rechizite, hainute si jucarii au fost donate copiilor mai putin norocosi de la Scoala Vanatori, cl a II-a, invatator Monica Florescu. Micutii  de la Botosani au daruit cu bucurie din ce au avut ei, iar copiii de la Vanatori au primit bucurosi cadourile. Actiunea a avut menirea de a sensibiliza copiii in ceea ce priveste nevoile celorlalti, de a-i face receptivi la suferinta celor din jur si a forma deprinderi de lucru in echipa.

luni, 14 noiembrie 2011

“Pe cărările toamnei”, la Grădiniţa nr. 9 Botoşani

Sub egida acestui generic, s-a desfasurat activitatea educationala a grupei “Piticilor” de la Grădiniţa nr. 9 Botoşani, condusă de profesor Hutu Madalina şi educator Popa Silvia. A fost o activitate de evaluare a “Proiectului toamna”, la care au participat parinti, copii si bunici. S-a realizat o expozitie cu lucrari ale copiilor, întâlnirea cuprinzând şi un program artistic, precum si parada costumelor realizate cu materiale din natura.
“Tinand cont de particularitatile de varsta si individuale ale copiilor - acestia fiind de grupa mica - incercam sa-i socializam pe cei mici, sa le formam priceperi si deprinderi. In calatoria lor imaginara, acestia au descoperit elemente ale lumii inconjuratoare”, declara profesor Pastinaru Doina.

miercuri, 9 noiembrie 2011

“Carnavalul Toamnei” la Mediatecă

Astăzi, la Secţia de limbi străine a Bibliotecii ,,M.Eminescu” Botoşani, preşcolarii şi şcolarii şi-au luat rămas bun de la toamnă, în cadrul unui proiect intitulat ,,Să citim pentru mileniul III”. Aşa cum toamna se adună roadele, şi copiii de la Grădiniţele nr. 4, 5 şi 9 Botoşani care au cântat, recitat  şi dansat în cadrul ,,Carnavalului Toamnei” au cules aplauzele părinţilor, educatoarelor, bibliotecarelor şi a celorlalţi spectatori prezenţi la acţiune. Alte detalii, pe http://botosaninews.ro/75701/social/carnavalul-toamnei-organizat-de-gradinitele-45-si-9-la-mediateca-botosani/

duminică, 6 noiembrie 2011

O poveste cu zâne, vrăjitoare, troli şi dragoni, jucată fără nicio repetiţie!!!

Iulian Gheorghiu compune scenariul din mers...
Prietenul lui, Gabi Bursuc, se pregateşte să intre în rol...
Zânele ştiu că fără ele nu se scrie nicio poveste...
Mihaela Nistorică îşi asumă regia poveştii, a cărei dramatizare curge de la sine...
E nevoie, pentru picanterie, şi de o vrăjitoare...
Dragonul din poveste e mare pişicher şi păcăleşte pe oricine...
Anamaria urmăreşte totul, atent, alături de iniţiatoarea proiectului socio - cultural, Mihaela Vieriu
Era timpul ca zânele să dezlege vraja...
Şi acum, cu toţii, în faţa publicului, pentru aplauze. Pe merit!

"Ursul păcălit de vulpe", poveste dramatizată "La Nistorică"

Actorii ad-hoc, care au intrat perfect în rol, sunt mici nevăzători botoşăneni şi copii ai unor angajaţi OMV