luni, 28 martie 2011

Simularea unei situaţii de urgenţă la grădiniţă

Preşcolarii care frecventează Grădiniţa nr. 14 din municipiul Botoşani au primit luni, 28 martie 2011, vizita angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Pompierii au venit pentru a le ţine o lecţie despre cum să prevină sau să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de incendiu sau cutremur.
Specialiştii din cadrul Compartimentului Pregătirea Populaţiei au urmărit ca preşcolarii să dobândească, într-o manieră plăcută şi interactivă, cunoştinţele necesare prevenirii situaţiilor de urgenţă.           
Prin discuţii interactive, stimulative şi vizionarea unor materiale video din cadrul Campaniei Naţionale “O casă sigură – o viaţă în plus”, abordări care au avut menirea de a-i provoca şi incita pe cei mici la dialog, s-a urmărit, deasemenea, formarea deprinderilor necesare care să îi ajute pe cei mici să facă faţă situaţiilor dificile, ai căror protagonişti ar putea fi la un moment dat.
Educatorii au manifestat interes şi preocupare pentru acest tip de instruiri, ce privesc activitatea extracuriculară  a copiilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un mare bagaj de cunoştinţe şi ştiu cum să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Activitatea s-a încheiat cu un exerciţiu de  simulare şi evacuare în caz de cutremur.
Totodată, preşcolarii au avut prilejul să vizioneze o parte dintre autospecialele de intervenţie ale ISU Botoşani, dispuse în curtea grădiniţei. La final au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare, precum şi la simularea unei intervenţii în caz de incendiu.    
  Text şi foto: Botosaninews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu