joi, 5 mai 2011

Competiţie sportivă la a V-a ediţie

Concursul sportiv judeţean „Mici dar voinici” a fost organizat în această primăvară de Grădiniţa nr. 24 Botoşani, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru sport Botoşani,  Liceul cu Program Sportiv  Botoşani, Sala polivalenta „Elisabeta Lipa” Botosani şi IŞJ Botoşani. S-au înscris copii cu vârste între 5 şi 7 ani, probele fiind alergare de viteză; săritura în lungime şi ştafetă (rostogolire, alergare printre jaloane, aruncarea mingii de oină la ţintă fixă).
În concurs au intrat 25 de grădiniţe din municipiul Botoşani şi din judeţ, în jur de 225 de copii venind însoţiţi de cadre didactice, părinţi, bunici şi fraţi. „Am remarcat interesul mare pentru acest gen de acţiuni - dinamice. Scopul nostru a fost acela de a-i scoate pe copii din faţa calculatorului şi-a televizorului, de a-i antrena şi în manifestări care să fortifice organismul. Este vârsta la care se pun bazele dezvoltării motricităţii de bază. La care copilul învaţă să meargă, să alerge, să arunce, să se rostogolească, într-un cuvânt îşi descoperă corpul, posibilităţile, aptitudinile”, declară directorul Grădiniţei nr. 24, profesor Paraschiva Ungureanu.
La eveniment s-au remarcat copiii, cadrele şi părinţii din grădiniţele nr. 24, 10, 22, 2, 5 şi 25 Botoşani, nr. 3, 7, 8, 10, 9 Dorohoi, precum şi de la grădiniţele din Gorbăneşti, Socrujeni, Vânători, George Coşbuc, Corni, Tudor Vladimirescu - Albeşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu