miercuri, 22 februarie 2012

Ghid Origami pentru începători


Foto: www.poveste.jocurilemele.ro

1. Folosiți pentru început hârtii de dimensiuni mai mari și de culoare albă, apoi treptat micșorați dimensiunea hârtiei și investiți în hârtie colorată. Primul lucru, deoarece vă va fi mai ușor să învățați modelul, iar al doilea, deoarece la început e nevoie de exercițiu, ceea ce implică un consum mare de foi.
2. Aveți grijă ca foile folosite să fie pătrate perfecte. Același lucru e valabil și dacă veți lucra pe formă de dreptunghi, hexagon sau pentagon.
3. Începeţi cu modele simple pentru a vă obișnui cu tehnica, apoi abordați modele mai complicate.
4. Faceți îndoituri foarte exacte, respectând pe parcursul realizării modelului liniile deja existente.
5. Faceţi îndoituri ferme, apăsați bine cu degetele hârtia, în final modelul va fi bine evidențiat și va arăta frumos.
6. Pentru aceasta, folosiți-vă de un suport tare, cum ar fi o masă sau o suprafață de lemn. În timp, încercați să dobândiți același rezultat facând modelul în aer, fără un suport.
7. Cumpărați-vă o carte de origami. Vă va familiariza cu limbajul specific, cu formele de bază și modelele cele mai cunoscute.
8. Folosiți, pe lângă suportul vizual și pe cel video – vă va fi mai ușor să urmați un model dacă vedeți realizarea lui animată. Căutați resurse pe internet – site-uri dedicate, bloguri şi videoclipuri.
9. Urmăriți cu atenție pașii din diagrame, nu săriți pași și respectați-le ordinea, îndoiți exact așa cum arată diagrama, un pas greșit sau  nefăcut strică rezultatul final.
10. Exersați. Trebuie să știți că un model nu iese uneori din prima. Exersați până ce puteți reface modelul din memorie corect.
11. Aveți răbdare la început, aceasta vă va aduce reușita și, pe parcurs, exactitatea.
12. Fiindcă este vorba de hârtie, este important ca mâinile și suprafata de lucru să fie perfect curate.
13. Folosiți hârtie de calitate, pentru că asta se va vedea la sfarșit! Si nu uitați, cu o hârtie prea subțire veţi face un model fragil, iar cu una foarte groasă veţi obține îndoituri superficiale.
14. Împărtășiți unui prieten acest hobby și lucrați împreună, unde-s doi puterea crește și rezultatele sunt pe măsură.
15. Distraţi-vă făcând origami și surprindeți-vă apropiații cu mici cadouri făcute de voi prin această tehnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu