Proiectul „Tradiţii şi obiceiuri de Paşte”, coordonat de cadrele didactice Mariana Mitrofan, Silvia Moşniagu şi Ortansa Iordache, a fost iniţiat de Grădiniţa Nr.11 Botoşani în parteneriat cu Muzeul judeţean Botoşani, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani şi Grădiniţele nr. 3, 4, 14, 24, 25 Botoşani - cărora li s-a alăturat Grădiniţa din Tudora. Manifestarea aflată la a cincea ediţie a reunit înainte de vacanţă două evenimente: Concursul „Tradiţii şi obiceiuri de Paşte” şi Expoziţia „Sărbătoarea Învierii”. Un real sprijin a fost acordat de Muzeul Judeţean Botoşani, prin găzduirea desfăşurării celor două activităţi cât şi prin implicarea, încă de la prima ediţie, a muzeografilor Steliana Băltuţă şi Gheorghe Median.
Participarea la proiect i-a încântat pe copii, pentru ei fiind o reală plăcere să realizeze lucrări utilizând diferite tehnici de lucru, dar şi să decoreze ouă pentru Paşte, toate fiind expuse la Muzeul Judeţean Botoşani. Educatorii implicaţi şi-au dorit să scoată la lumină, prin activităţile menţionate, talentul şi creativitatea copiilor. Cadrele didactice de la grădiniţa iniţiatoare (Eugenia Oborocianu, Liliana Hoancia, Adriana Iftimie şi Andrea Chirilă) au creat temelia concursului dar şi a expoziţiei transpunând semnificaţiile şi obiceiurile Sărbătorii de Paşte la nivelul de percepţie al celor mici, regulă respectată şi de partenerii proiectului.
O prezenţă inedită la ediţia din această primăvară a fost cea a grupului de copii de la Grădiniţa Tudora - îmbrăcaţi în costumul naţional autentic – ei fiind îndrumaţi de educatorul Florica Topolinschi. (www.monitorulbt.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu