joi, 15 decembrie 2011

Festivalul judeţean “Moştenitorii”, la a VII-a ediţie

Pe 14 decembrie 2011, la Grădinița nr.9 “Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi s-a desfășurat a VII-a ediția a Festivalului Județean de datini și obiceiuri de iarnă “MOȘTENITORII”. Evenimentul este organizat de Grădinița nr.9 “Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi și de Clubul Copiilor și Elevilor Dorohoi, avand ca parteneri: ISJ Botoșani, Primăria Municipiului Dorohoi, Casa Muncipală de Cultură Dorohoi iar ca sponsor constant Asociația “Parentis”.
La Festivalul Jude
țean au participat Grădinițele 9, 8, 7, 6, 5, 3, 10 Dorohoi, Grădinița Lunca-Stroești, Grădinița Cristinești, Grădinița Pomârla, Grădinița Vlădeni care au prezentat pe scena din sala de festivități obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă; colinde, teatru folcloric, jocul caprei, jocul căiuților, jocul ursului, dansul măștilor, mascații, plugușorul, sorcova.
Invita
ți au fost: Ana Maria Gîbu, grup de colindători și de obiceiuri de la Școala nr. 5 “Spiru Haret” – coordinator Înv. Julieta Caia și un grup de colindători sub coordonarea Profesorului Gabriel Țipișcă.
După tradiția strămoșească, colindătorii au fost răsplătiți cu colăcei și pachețele cu fructe și dulciuri.
Detalii despre juriu şi numeroase imagini de la festival pe www.dorohoinews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu