marți, 6 decembrie 2011

O buna colaborare “gradinita – familie – biserica – comunitate”

Parteneriatul educaţional ,,Credinţa si copiii” încheiat intre Gradinita cu Program Normal nr. 2 Botoşani si Biserica Vovidenia a demarat cu binecuvântarea Gradinitei prin prezenta părintelui paroh Partenie Apostoaie.
Recent, circa 100 de preşcolari de la Gradinita nr. 2 insotiti de educatoarele Tatiana Adumitracesei, Elena Birzoi, Liliana Moisii, Ana Rosca, Elena Carabulea si Emilia Ungureanu si de unii membri ai familiilor au vizitat Biserica Vovidenia, observând interiorul lacasului de cult si hainele preotesti, au rostit rugăciunile invatate in cadrul activitatilor de educaţie religioasa din gradinita si au primit binecuvântarea părintelui, iconiţe si dulciuri.
Educaţia religioasa începută de la vârsta frageda îl ajuta pe copil sa descopere valorile esenţiale ale umanitatii, formandu – I deprinderi de conduita cu ajutorul cărora sa devină persoane deschise comunicării cu semenii si cu Dumnezeu.
Familiarizarea copiilor cu sărbătorile creştine (Naşterea Domnului Iisus Hristos, Sărbătoarea Învierii Domnului etc.) se realizează prin acţiuni comune cu familia si cu biserica, contribuind la formarea comportamentului moral – religios (sa faci fapte bune, sa fii cinstit, modest, generos, sa – ti iubeşti aproapele, sa nu urasti, sa – l iubeşti pe Dumnezeu).
Responsabilul Gradinitei Nr. 2, Tatiana Adumitracesei, multumeste părintelui paroh Partenie Apostoaie, parintilor preşcolarilor si colegelor educatoare si spera intr – o buna colaborare gradinita – familie – biserica – comunitate. (www.protbt.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu